Рентгенография на темпоромандибуларни стави

Визуализират се ставите, с които долната челюст е подвижно заловена за черепа.

Снимката има два варианта: при първия се виждат лявата и дясна става в отворено или затворено положение на устата, а при втория се визуализират двете стави и в двете положения на долна челюст.

Рентгенография на темпоромандибуларни стави Визуализират се ставите, с които долната челюст е подвижно заловена за черепа.  Може да се направи снимка х2, при която пациентът е или със затворена или с отворена уста или снимка х4, при която устата е в отверено и затворено положение.     Изследването се налага при болка в ставите, прищракване, ограничение в отвяреното на устата или блокиране в движението на челюстта.  Извършва се Лаборатории Младост 1 и Овча купел съответно с апарат CS8100 3D и CS8100. Двата апарата съчеват технология и дизайн, за да създадат висококачествени кристално ясни изображения за секунди.

Изследването се налага при болка в ставите, прищракване, ограничение в отварянето на устата или блокиране в движението на челюстта.

Извършва се Лаборатории Младост 1, Овча купел и Хаджи Димитър съответно с апарат CS8100 3D и CS8100. Двата апарата съчеват технология и дизайн, за да създадат висококачествени кристално ясни изображения за секунди.